Horké nápoje s Kitl Syrobem
Višňový vánoční punč
Budeme potřebovat (cca na 5 hrnečků):
- 500 ml ovocného čaje (malinový, brusinkový nebo třeba jahodový)
- 1 hrst sušených brusinek
- 1 hrst sušených švestek
- 1 hrst višní (mražených nebo čerstvých, případně i kompotovaných)
- 1 celá skořice
- 2-3 hvězdičky badyánu
- 2 velké panáky Višňového Syrobu Kitl
Navíc pro dospělé:
- 300 ml červeného vína
- 100 ml rumu nebo griotky
Postup:
Do hrnce připravíme ovocný čaj (ideálně z červeného ovoce – např. brusinkový, malinový nebo jahodový). Přidáme hrst sušených brusinek, švestek a višní. Nezapomeneme na voňavé vánoční koření – skořici a badyán a poté osladíme zhruba dvěma panáky višňového sirupu Kitl (dle chuti). Vše necháme alespoň hodinu odležet. Uchováváme v lednici. Před podáváním punč ohřejeme (dětem můžeme podávat tak, jak je). Při podávání do sklenic vždy přidáme také dostatek ovoce. Pro dospělé přidáme navíc červené víno a griotku nebo rum. Punč nevaříme. Vždy pouze za občasného míchání prohřejeme.
Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.
Horký zázvorový Smrkáček
Budeme potřebovat:
- 1 litr vody
- 2 středně velká jablka
- 10 ks hřebíčků
- 2 ks celé skořice
- 1-2 lžíce Zázvorového Syrobu Kitl
- 1-2 lžíce Smrkáčku
Postup:
Nakrájíme 2 jablka na měsíčky a povaříme je ve vodě spolu s hřebíčky a skořicí po dobu zhruba 5 minut. Necháme lehce zchladnout. Do hrnečku (cca 250 ml) přidáme Zázvorový Syrob Kitl a Smrkáček. Obojího 1-2 lžičky podle chuti. Poté přidáme horkou vodu spolu se svařenými jablky, hřebíčky a skořicí. Nápoj si vychutnáme ještě horký.
Pečený čaj s grepem a meduňkou
Budeme potřebovat:
- 1 velké jablko
- 1 mandarinku (případně pomeranč)
- 1/2 hrníčku lesního ovoce
- 3 lžíce Grepového Syrobu Kitl
- citrón, mátu, meduňku nebo skořici na dochucení
Postup:
Jablko a pomeranč nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme lesní ovoce a chvilku podusíme až vše změkne a pustí šťávu. Přidáme Kitl Syrob Grapefruit a necháme vše propojit. Podle chuti přidáme citrón, mátu nebo meduňku. Hotovou směs dáme do hrnečku a zalijeme teplou vodou.
Horké Kitl Jablko se skořicí
Budeme potřebovat:
- Kitl Syrob Jablko se skořicí
- horká voda
- zdobení: skořice celá, hřebíček, plátky čerstvého pomeranče
Postup:
Do hrnečku nalijeme panáka horkého Syrobu Jablko se skořicí. (Doporučujeme ředit 1:8). Zalijeme horkou vodou a lehce promícháme. Ozdobit můžeme 1-2 kousky hřebíčku, plátky čerstvého pomeranče nebo celou skořicí.
Horké mango s jablkem a skořicí
Budeme potřebovat:
- 200 g manga
- 1 středně velké jablko
- 1 panák (40 ml) sirupu Kitl Jablko se skořicí
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 500 ml horké vody
Postup:
Čerstvé mango oloupeme a nakrájíme na kousky (použít ale můžeme i mražené mango, necháme ho ale nejdříve trochu povolit). Takto připravené mango rozmixujeme spolu s oloupaným a nakrájeným jablkem, skořicí a sirupem Kitl Jablko se skořicí. Rozmixovanou směs zalijeme horkou vodou a promícháme. Podáváme horké ;) Ozdobit můžeme celou skořicí.
Všechny recepty jsou převzaty ze stránek značky Kitl.