Horké nápoje s Kitl Syrobem

Višňový vánoční punč

Budeme potřebovat (cca na 5 hrnečků):

  • 500 ml ovocného čaje (malinový, brusinkový nebo třeba jahodový)
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 hrst sušených švestek
  • 1 hrst višní (mražených nebo čerstvých, případně i kompotovaných)
  • 1 celá skořice
  • 2-3 hvězdičky badyánu
  • 2 velké panáky Višňového Syrobu Kitl

Navíc pro dospělé:

  • 300 ml červeného vína
  • 100 ml rumu nebo griotky
Višňový vánoční punč

Postup:

Do hrnce připravíme ovocný čaj (ideálně z červeného ovoce – např. brusinkový, malinový nebo jahodový). Přidáme hrst sušených brusinek, švestek a višní. Nezapomeneme na voňavé vánoční koření – skořici a badyán a poté osladíme zhruba dvěma panáky višňového sirupu Kitl (dle chuti). Vše necháme alespoň hodinu odležet. Uchováváme v lednici. Před podáváním punč ohřejeme (dětem můžeme podávat tak, jak je). Při podávání do sklenic vždy přidáme také dostatek ovoce. Pro dospělé přidáme navíc červené víno a griotku nebo rum. Punč nevaříme. Vždy pouze za občasného míchání prohřejeme.

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.

Horký zázvorový Smrkáček

Horký zázvorový Smrkáček

Budeme potřebovat:

Postup:

Nakrájíme 2 jablka na měsíčky a povaříme je ve vodě spolu s hřebíčky a skořicí po dobu zhruba 5 minut. Necháme lehce zchladnout. Do hrnečku (cca 250 ml) přidáme Zázvorový Syrob Kitl a Smrkáček. Obojího 1-2 lžičky podle chuti. Poté přidáme horkou vodu spolu se svařenými jablky, hřebíčky a skořicí. Nápoj si vychutnáme ještě horký.

Pečený čaj s grepem a meduňkou

Budeme potřebovat:

  • 1 velké jablko
  • 1 mandarinku (případně pomeranč)
  • 1/2 hrníčku lesního ovoce
  • 3 lžíce Grepového Syrobu Kitl
  • citrón, mátu, meduňku nebo skořici na dochucení

Postup:

Jablko a pomeranč nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme lesní ovoce a chvilku podusíme až vše změkne a pustí šťávu. Přidáme Kitl Syrob Grapefruit a necháme vše propojit. Podle chuti přidáme citrón, mátu nebo meduňku. Hotovou směs dáme do hrnečku a zalijeme teplou vodou.

Pečený čaj s grepem a meduňkou

Horké Kitl Jablko se skořicí

Horké Kitl Jablko se skořicí

Budeme potřebovat:

 

Postup:

Do hrnečku nalijeme panáka horkého Syrobu Jablko se skořicí. (Doporučujeme ředit 1:8). Zalijeme horkou vodou a lehce promícháme. Ozdobit můžeme 1-2 kousky hřebíčku, plátky čerstvého pomeranče nebo celou skořicí. 

Horké mango s jablkem a skořicí

Budeme potřebovat:

  • 200 g manga
  • 1 středně velké jablko
  • 1 panák (40 ml) sirupu Kitl Jablko se skořicí
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 500 ml horké vody

Postup:

Čerstvé mango oloupeme a nakrájíme na kousky (použít ale můžeme i mražené mango, necháme ho ale nejdříve trochu povolit). Takto připravené mango rozmixujeme spolu s oloupaným a nakrájeným jablkem, skořicí a sirupem Kitl Jablko se skořicí. Rozmixovanou směs zalijeme horkou vodou a promícháme. Podáváme horké ;) Ozdobit můžeme celou skořicí.

Horké mango s jablkem a skořicí
Dezerty se Syrobem Kitl
Osvěžující nápoje se Syrobem Kitl

Všechny recepty jsou převzaty ze stránek značky Kitl.