Osvěžující nápoje s Kitl Syrobem
Okurkový mocktail s melounem
Budeme potřebovat:
- 1 salátová okurka (cca 250 g)
- 450 g vodního melounu
- Kitl Syrob Okurka BIO
- limetka
Postup:
Okurku oloupeme a nakrájíme na kostky. Z melounu vyřízneme jen červenou dužinu, odstraníme jadérka a nakrájíme také na kostky. Okurku a melou společně vhodíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme šťávu ze čtvrtky limety a Syrob Okurka, množství podle chuti. Podáváme vychlazené ve vysokých sklenicích s ledem, můžeme dozdobit plátkem melounu nebo okurky.
Limonáda z černého rybízu
Budeme potřebovat:
- Kitl Syrob Černý rybíz
- vychlazená soda
- led
- kuličky černého rybízu na ozdobení
Postup:
Do sklenice s ledem nalijeme rybízový sirup Kitl. Přidáme kuličky černého rybízu a dolijeme sodou. (Ideální je ředit sirup v poměru 1:10.) Vše opatrně promícháme a můžeme podávat.
Levandulovo-citronová limonáda
Budeme potřebovat:
- Levandule (10 květenství)
- 250 g červeného melounu (bez pecek)
- 50 ml Kitl Syrob Citron
- 1 litr vychlazené vody (případně sody)
Postup:
Květy levandule ponoříme do vody a přivedeme je k varu. Vaříme zhruba 5 minut a poté necháme odstát a zchladnout. Přelijeme přes sítko a zbavíme výluh květů. Meloun očistíme od jadérek, nakrájíme ho na kostky a spolu s výluhem z levandule a citrónovým sirupem Kitl vložíme do mixéru a rozmixujeme. Podáváme chlazené. Ozdobit můžeme plátky citronu, limety, melounu nebo snítky máty.
Ledové malinovo-citrónové kostky s mátou
Budeme potřebovat:
- 60 ml Malinový Syrob Kitl
- 30 ml šťávy z citronu
- 1 l vody
- 20 ks čerstvých malin
- čerstvá máta
Postup:
Nejprve si vytvoříme směs Malinového sirupu Kitl (2 díly) a citrónové šťávy (1 díl), vlijeme do tvořítek na led a necháme zamrazit. Takto připravené malinovo-citronové ledové kostky použijeme do sklenice vychlazeného čaje, perlivé vody, nebo do džbánku pro vytvoření skvělé osvěžující domácí limonády. Na závěr můžeme limonádu ozdobit čerstvou mátou a malinami.
Ledový osvěžující čaj s pomerančem
Budeme potřebovat:
- 2 sáčky černého čaje
- 300 ml vody
- 2 cm nastrouhaného zázvoru
- 2 snítky čerstvé meduňky
- 2 snítky čerstvé máty
- 2 plátky citrónu
- 100 ml Kitl Syrob Pomeranč
- 500 ml vody
- led
Postup:
Nejprve necháme 2 sáčky černého čaje vylouhovat po dobu 7 minut v 300 ml vařící vody. Poté necháme vychladit. Do litrového džbánku vložíme celé snítky máty a meduňky, přidáme 100 ml pomerančového syrobu Kitl a 300 ml vychlazeného černého čaje. Přilijeme 500 ml vychlazené vody a přidáme několik plátků citronu spolu s nastrouhaným zázvorem. Přidáme led a promícháme. Hotový ledový pomerančový čaj servírujeme do vychlazených sklenic a ozdobíme snítkou máty a plátkem pomeranče.
Všechny recepty jsou převzaty ze stránek značky Kitl.