Osvěžující nápoje s Kitl Syrobem

Okurkový mocktail s melounem

Budeme potřebovat:

Postup:

Okurku oloupeme a nakrájíme na kostky. Z melounu vyřízneme jen červenou dužinu, odstraníme jadérka a nakrájíme také na kostky. Okurku a melou společně vhodíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme šťávu ze čtvrtky limety a Syrob Okurka, množství podle chuti. Podáváme vychlazené ve vysokých sklenicích s ledem, můžeme dozdobit plátkem melounu nebo okurky. 

Okurkový mocktail s melounem

Limonáda z černého rybízu

Limonáda z černého rybízu

Budeme potřebovat:

Postup:

Do sklenice s ledem nalijeme rybízový sirup Kitl. Přidáme kuličky černého rybízu a dolijeme sodou. (Ideální je ředit sirup v poměru 1:10.) Vše opatrně promícháme a můžeme podávat.

Levandulovo-citronová limonáda

Budeme potřebovat:

  • Levandule (10 květenství)
  • 250 g červeného melounu (bez pecek)
  • 50 ml Kitl Syrob Citron
  • 1 litr vychlazené vody (případně sody)

Postup:

Květy levandule ponoříme do vody a přivedeme je k varu. Vaříme zhruba 5 minut a poté necháme odstát a zchladnout. Přelijeme přes sítko a zbavíme výluh květů. Meloun očistíme od jadérek, nakrájíme ho na kostky a spolu s výluhem z levandule a citrónovým sirupem Kitl vložíme do mixéru a rozmixujeme. Podáváme chlazené. Ozdobit můžeme plátky citronu, limety, melounu nebo snítky máty.

Levandulovo-citronová limonáda

Ledové malinovo-citrónové kostky s mátou

Ledové malinovo-citrónové kostky s mátou

Budeme potřebovat:

  • 60 ml Malinový Syrob Kitl 
  • 30 ml šťávy z citronu 
  • 1 l vody
  • 20 ks čerstvých malin
  • čerstvá máta

Postup:

Nejprve si vytvoříme směs Malinového sirupu Kitl (2 díly) a citrónové šťávy (1 díl), vlijeme do tvořítek na led a necháme zamrazit. Takto připravené malinovo-citronové ledové kostky použijeme do sklenice vychlazeného čaje, perlivé vody, nebo do džbánku pro vytvoření skvělé osvěžující domácí limonády. Na závěr můžeme limonádu ozdobit čerstvou mátou a malinami.

Ledový osvěžující čaj s pomerančem

Budeme potřebovat:

  • 2 sáčky černého čaje
  • 300 ml vody
  • 2 cm nastrouhaného zázvoru
  • 2 snítky čerstvé meduňky
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 2 plátky citrónu
  • 100 ml Kitl Syrob Pomeranč
  • 500 ml vody
  • led
Ledový osvěžující čaj s pomerančem

Postup:

Nejprve necháme 2 sáčky černého čaje vylouhovat po dobu 7 minut v 300 ml vařící vody. Poté necháme vychladit. Do litrového džbánku vložíme celé snítky máty a meduňky, přidáme 100 ml pomerančového syrobu Kitl a 300 ml vychlazeného černého čaje. Přilijeme 500 ml vychlazené vody a přidáme několik plátků citronu spolu s nastrouhaným zázvorem. Přidáme led a promícháme. Hotový ledový pomerančový čaj servírujeme do vychlazených sklenic a ozdobíme snítkou máty a plátkem pomeranče. 

Horké nápoje se Syrobem Kitl
Dezerty s Kitl Syrobem

Všechny recepty jsou převzaty ze stránek značky Kitl.