Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

Získejte DOPRAVU ZDARMA s nákupem produktů Terezia Company nad hodnotu objednávky 499 kč. 
2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu

Xantanová guma 100 g

Značka: Wolfberry
Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů. Popis a parametry

Popis

Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.

Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Vzniklý polysacharid má molekulovou hmotnost okolo 200 000 a v případě xanthanových monomerů se skládá z glukózy, kyseliny glukuronové, manózy, esterifikované kyseliny octové a kyseliny pyrohroznové.

Xantanová guma je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu. Této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar, ale hlavně vydrží daleko déle vláčnější.

Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta.

Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Hotové výrobky, a to nejen pro celiaky, zůstávají s xantanovou gumou daleko déle křehké, čerstvé a pomaleji vysychají.

Xantan se ale dá použít i při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce cukrovinek, které budou mít konzistenci “gumových medvídků“.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie:
1223 kJ / 292 kcal; Bílkoviny: 7 g; Tuky: 0g; Sacharidy: 73 g

Složení

Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415

Balení

100 g (sypký prášek)

Země původu:
Čína

Lékařská poradna

Máte otázky k produktu?

Zeptejte se odborníků

Poradit se

Objednávky a informace

Nikola Švandová

Po-Pá: 8-20 h

So-Ne: 10-18 h

+420 468 006 311

[email protected]

Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin - byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Ověřeno zákazníky

Hodnocení tohoto kousku

100 % Celkem 2 hodnocení Všechna hodnocení
dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy