Himalájská sůl černá 500 g
Popis
Himalájská sůl černá je speciální druh vulkanické nerafinované soli s velmi specifickou a výrazně siřičitou vůní, která připomíná vejce.
Himalájská sůl černá má využití hlavně v indické kuchyni, ale i při přípravě různých salátů. Himálajské černé soli se v její domovině Indii a Pákistánu říká sanchal nebo kala namak a ve skutečnosti není černá, ale spíš sytě růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje především vysoký obsah železa a jiných minerálních látek. Černá sůl se těží hlavně v sopečných oblastech Pákistánu a Indie, není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků.
Složení
jedlá himalájská vulkanická sůl NaCl 98 %
Balení
500 g
Upozornění
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, skořápkových plodů a oxidu siřičitého.
Náš tip
V naší nabídce naleznete také další ochucovadla.
Lékařská poradna
Objednávky a informace
Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin - byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.