Bramborové knedlíky bez lepku 300 g
Produkt není k dispozici
Vyberte si prosím jiné produkty LABETA A.S.
Děkujeme za pochopení
Popis & Parametry
Pokud si ani vy, milí celiaci, neumíte představit tento oblíbený pokrm české kuchyně bez tradičních bramborových knedlíků, máme pro vás dobrou zprávu. I ty můžete mít nyní v bezlepkové variantě, která pro vás byla speciálně namíchána s rýžovou a kukuřičnou moukou.
Složení
rýžová mouka, bramborové vločky 34 % (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičný škrob, jedlá sůl, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté
Přídatné látky:
E471, E304, E223, E412, E341
Výživové hodnoty
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1449 kJ/ 342 kcal
Tuky 0,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 77 g
- z toho cukry 2,2 g
Bílkoviny 5,4 g
Sůl 2,9 g.
Dávkování
obsah sáčku smícháme se 450 ml studené vody (těsto po chvilce ztuhne), vypracujeme dva knedlíky o průměru 5 cm, které vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme 15–17 minut a po vyjmutí nakrájíme na plátky. Z těsta můžeme také vyválet váleček o průměru 3 cm, z něho krájíme špalíčky a vaříme 3–4 minuty. Bezlepkové bramborové halušky: smícháme 75 g směsi na Bramborové knedlíky bez lepku, 125 g Univerzální směsi bez lepku Labeta a 125–150 ml vody. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce povaříme a ihned jak vyplavou halušky, scedíme, promícháme s rostlinným olejem (restovanou slaninou), strouhaným sýrem, kyselým zelím nebo zakysanou smetanou. Doporučujeme směs strouhaných sýrů: 100 g eidamu a 50 g nivy, rychle vmíchat do horkých halušek se slaninou.
Balení
300 g
Náš tip
V naší nabídce naleznete další bezlepkové potraviny.