Borůvky celé mrazem sušené
Produkt není k dispozici
Vyberte si prosím jiné produkty Salvia Paradise
Děkujeme za pochopení
Vege
Vegan
Bez lepku
Bez laktózy
Bez cukru
Popis & Parametry
Šetrně lyofilizované plody Borůvek plné antioxidantů pro zdravou hladinu cukru v krvi, pro zdravé trávení, střevní peristaltiku, cévy, zrak, vlasy, nehty.
Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu a vysoký obsah antioxidantů. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1001 kJ/239 kcal |
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 3,78 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 69,03 g |
- z toho vláknina | 30,86 g (123,44 %)* |
- z toho cukr | 38,08 g |
Sodík | 0,01 g |
Draslík | 496,58 mg (24,83 %)* |
Jod | 560 µg (373,33 %)* |
Mangan | 6,44 mg (322 %)* |
Železo | 4,76 mg (34 %)* |
Vitamin A | 140 µg (17,50 %)* |
Vitamin B2 | 0,21 mg (15 %)* |
Vitamin B6 | 0,28 mg (20 %)* |
Vitamin B5 | 0,91 mg (100 %)* |
Vitamin C | 116,48 mg (15,17 %)* |
Vitamin E | 22,05 mg (183,75 %)* |
Kyselina listová - folát | 980 µg (490 %)* |
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek.
Upozornění
Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
Náš tip
V nabídce též najdete Borůvka nať, Borůvka plod BIO.
Složení
- Tvorba kolagenu v oku
- Normální činnost kapilárních cév a žíl - antioxidant
- Normální stav žaludeční sliznice a sliznice tenkého střeva
- Normální stav zraku
- Trávení - střevní tranzit
- Hladina cukru v krvi
- Antioxidant
- Metabolismus glukózy, lipidů a bílkovin