loading

Víme, co jíme - Vědomé vaření (Lenka Žák)

Značka: Knihy | Kód: z4165
Knihy Víme, co jíme - Vědomé vaření (Lenka Žák)
{{ vivalang.productIsNotAvailableWatch }}
{{ product.backupPrice }}
{{ vivalang.onPurchase }} {{ product.quantityDiscount.nextPriceCount }} {{ vivalang.andMorePieces }} {{ vivalang.cartAmountUnit }} {{ vivalang.youSave }} {{ product.quantityDiscount.savedPrice }} / {{ vivalang.currencySlashPiece }}
{{ product.price }}
{{product.delivery}}
  • Dopravné už od 29 Kč. Blesková doba dodání
    ×

    Nejlevnější dopravné
    Dopravné už není překážkou! U nás je totiž dopravné již od 29 Kč.

    7 způsobů dopravy
    Vyberte si ten nejmilejší způsob dopravy. K dispozici vám je dodání Do ruky od České pošty, IN TIME, který zásilku doručí na adresu nebo do výdejního automatu, PPL, výdejní místa PPL ParcelShop a Uloženky a naše vlastní výdejny.

    Více informací
  • Lhůta na vrácení 6 měsíců
    × Lhůta na vrácení 6 měsíců

    6 měsíců na vrácení zboží bez udání důvodu
    Dostanete tolik času, kolik potřebujete. Během 6 měsíců od obdržení balíčku nám můžete neporušené zboží bez udání důvodu kdykoliv vrátit.

Popis:

Kniha Víme, co jíme - Vědomé vaření ukazuje čtenářům jak je důležité vědět, co jíme. Autorka Lenka Žák, známá také jako Biolenka, nabízí čtenářům inspiraci, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny.

Podle této kuchařky mohou vařit i lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Navaříme-li plný hrnec jáhel, pohanky nebo špaldy, nabízí se možnost zpracování od hlavních jídel, polévek, pomazánek až po dezerty. A to všechno bez glutamátů a jiných chemických přísad, bílého cukru a bílé mouky.

Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví. V závěru knihy najdete i rozhovory s hercem Jaroslavem Duškem, MUDr. Janem Hnízdilem, Klárou Jíchovou, která se zabývá makrobiotikou a publikuje články o výživě dětí, a taky s autorkou Biolenkou, ta moderuje pravidelný rozhlasový pořad o zdravé výživě.

Šestero vědomého přístupu k sobě samému a k přírodě:

  1. Vím, co jím. Kdo plodiny vypěstoval, vyrobil, jak a kde. Jídlo bez chemie, které nacestovalo co nejméně kilometrů.
  2. Beru zodpovědnost za své zdraví. Psychické i fyzické.
  3. Šetřím peníze za nákup přebytečného jídla.
  4. Beru ohled na Matku přírodu.
  5. Lidi okolo sebe mohu inspirovat ke změně jedině změnou svého vlastního přístupu.
  6. Žiji aktivní a tvůrčí život. Vím, jak vyvážit svou stravu. Jak ji upravit, abychom se cítili stále plni energie.

Úryvek z úvodu:

"Jak to upravit, aby se to dalo jíst...?"

"Jak dlouho se s tím budu vařit...?"

"To není možné takhle jíst, když mám takovou a takovou práci a životní styl..."

A právě tahle kuchařka přináší odpovědi. Je laskavá, nikam nikoho netlačí a ukazuje, jak jednoduše připravit jídlo, které nám nejen bude chutnat, ale osvěží i tělo a mysl. Geniální mi připadá specialita této kuchařky, kdy na konci každé kapitoly snadno a přehledně zjistíme, jak využít navařené přebytky jednotlivých plodin.

Biolenka nepřistupuje k jídlu fanaticky. Nerazí dogmaticky jeden směr, netrestá výčitkami, že jíte něco, co nebylo zrovna předepsáno. Naopak se dozvíte, že trápit se kvůli kaloriím je nejen pošetilé, ale i nevhodné pro energetickou rovnováhu těla a duše.

Kuchařku bych doporučila všem, kteří hledají nějaký "svůj" styl a potřebují se opřít o jakýsi pilíř, základ. Všem, kterým není jedno, čím své tělo zásobují a živí, kteří chtějí převzít odpovědnost za to, co jedí, za to, co tvoří, a za to, jaký bude jejich další život. Zde právě obiloviny mají své pevné místo. jsou pomyslnou základnou potravinové pyramidy jak z hlediska západní, tak východní medicíny. Posilují náš střed v pravém slova smyslu.

MUDr. Michaela Bernardová

Počet stran: 184

Rozměry: 220 x 220 mm

Vazba: vázaná

Jazyk: český

Náš tip:

V naší nabídce naleznete také další zdravé kuchařky.

Další informace o knize Víme, co jíme - Vědomé vaření naleznete v článku Víme, co jíme - Vědomé vaření.

Informace o značce Knihy

Pod značkou KNIHY naleznete všechny knihy, které máme v nabídce.

Lékařská poradna

Máte otázky k produktu?
Zeptejte se odborníků

Recenze


100%
Hodnocení
16.04.2014

Kuchařka Víme, co jíme - Vědomé vaření mě přímo nadchla nejen svými recepty, ale i dalšími souvisejícími informacemi o použitých surovinách.

18.07.2013

S knihou víme, co jíme jsem velice spokojená. Výborné recepty, fotky.

Ráďa
100%

17.07.2018
Kniha Víme, co jíme od Lenky Žák je prostě báječná!
100%

17.07.2018
kuchařku jsem viděla u známých,natolik mě zaujala,že jsem si ji koupila, recepty jsou jednoduché a rychlé přípravy,potažmo zdravé, zaujalo mě i vaření podle ročních období,to je naprosto úžasné,tyto rady jsou cenné pro zdraví i rychlost přípravy také se mě líbí,že jsou přehledné rady,jak zužitkovat nadbytečné množství některých ingrediencí,aby se nevyhodily v každém případě bych knihuVíme,co jíme doporučila ostatním
Pro: kuchařka je přehledná a srozumitelná recepty na luštěniny a obiloviny jsou jednoduché přípravy
100%

17.07.2018
o.k.
Pro: o.k.
NAHORU