Želatinoví medvídci
Obrázek Želatinoví medvídci
Budete potřebovat na Želatinové medvídky
  • 250 ml pomerančové šťávy 
  • šťávu z jednoho citronu
  • 1 kávovou lžičku kurkumy
  • 1 kávovou lžičku mletého zázvoru
  • ½  kávové lžičky mleté skořice
  • 3 kávové lžičky želatiny agar
  • 3 polévkové lžíce medu 
  • formičku na medvídky
K čemu slouží Želatinoví medvídci

Taky milujete gumové medvídky? Tak vzhůru do výroby těchto jednoduchých želatinových, které jsou plné vitaminů a jako dárek pod stromeček jsou bezkonkurenční! Navíc jsou skvělé při chřipce a nachlazení. Tak je určitě vyzkoušejte.

Jak připravit Želatinové medvídky

Do menšího hrnce nalijeme pomerančový džus, přidáme všechno koření a agar a pořádně vše promícháme. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání ji asi 4 minuty povaříme. Pak sejmeme hrnec z plotny, osladíme směs medem a nalijeme ji do formiček. Želé pak necháme ztuhnout v lednici, následně v mrazáku a poté je vyndáme z formiček. Tím máme hotovo! Želé skladujeme v uzavíratelné dóze, kde vydrží cca týden. Je možné ho taky zmrazit a pak vytáhnout, kdykoli bude třeba! 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění