


- 250 ml pomerančové šťávy
- šťávu z jednoho citronu
- 1 kávovou lžičku kurkumy
- 1 kávovou lžičku mletého zázvoru
- ½ kávové lžičky mleté skořice
- 3 kávové lžičky želatiny agar
- 3 polévkové lžíce medu
- formičku na medvídky

Taky milujete gumové medvídky? Tak vzhůru do výroby těchto jednoduchých želatinových, které jsou plné vitaminů a jako dárek pod stromeček jsou bezkonkurenční! Navíc jsou skvělé při chřipce a nachlazení. Tak je určitě vyzkoušejte.

Do menšího hrnce nalijeme pomerančový džus, přidáme všechno koření a agar a pořádně vše promícháme. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání ji asi 4 minuty povaříme. Pak sejmeme hrnec z plotny, osladíme směs medem a nalijeme ji do formiček. Želé pak necháme ztuhnout v lednici, následně v mrazáku a poté je vyndáme z formiček. Tím máme hotovo! Želé skladujeme v uzavíratelné dóze, kde vydrží cca týden. Je možné ho taky zmrazit a pak vytáhnout, kdykoli bude třeba!
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění