


• 150 g tekutého medu
• 150 ml kokosového oleje
• 2 kávové lžičky cejlonské skořice

Tyto přírodní pastilky nejen sladce chutnají, ale také obsahují látky, které posilují imunitní systém a urychlují čas zotavení se z nemoci. Navíc jsou hotové raz dva!

Rozpuštěný kokosový olej nalijeme do misky a ručním šlehačem jej šleháme, dokud z něj nebude jemná nadýchaná pěna. Poté do něj ještě za neustálého šlehání přidáme med. Jakmile nám směs začne houstnout, přidáme skořici a pořádně vše znova promícháme. Vyrobenou směs pak přelijeme do nádobky na led (stačí jen do poloviny, aby nebyly pastilky příliš velké) a dáme do mrazáku na hodinu ztuhnout. Po zmrazení pastilky vyloupeme a dáme do skleněné uzavíratelné nádoby. Skladujeme je v lednici, kde vydrží maximálně 1 měsíc.
Pastilky jsou skvělé nejen jako prevence, ale také při obtížích s kašlem – v takovém případě užíváme 1 pastilku každé dvě hodiny.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění