Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

Doprava ZDARMA od 2 000 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Skořicová mast na nachlazení
Skořicová mast na nachlazení
Zázvorový likér

• 100 ml olivového oleje
• 20 g želatiny Agar
• 6 ks skořice celé
• 2 kapsle vitamínu E
• 1 kávovou lžičku kyseliny citronové

Zázvorový likér

Již v dobách minulých byla skořice považována za zázračnou, její hodnota byla dokonce vyvažována zlatem. Má sáhodlouhou historii, a to ať už jde o její používání v kuchyni nebo v léčitelství. Není tedy divu, že skořici lidé používají již celá tisíciletí.

 

Domácí skořicová mast

Oblíbená mastička našich babiček, kterou si určitě musíte vyrobit. Nenahraditelná je při nachlazení, kdy ji pravidelně mažeme na hrudník.

Zázvorový likér

Kousky skořice vložíme do hrnce, zalijeme olejem a při teplotě 80 °C necháme 24 hodin macerovat. Poté olej přecedíme a vmícháme do něj želatinu, vitamín E a kyselinu citronovou. Prošleháme, nejlépe metličkovým mixérem zapnutým na nejvyšší rychlost, tak vznikne hladká krémová emulze. Nakonec emulzi přelijeme do pěkné nádobky a uchováváme v chladnu, ideálně v lednici. Mast vydrží asi 2 měsíce.

TIP: Vánoční recept se skořicí

Zasněte se a nasajte tu omamnou vůni adventu. Váš domov je krásně cítit purpurou, v krbu praská oheň, za oknem lehounce sněží, vy s partnerem zachumlaní v peřinách usrkáváte výtečný vánoční punč a všude se rozprostírá hřejivá vůně skořice, která umí tuto jedinečnou atmosféru vykouzlit.

 

Vánoční pohodička

V hrnečku smícháme 6 kousků jablečných křížal, tyčinku celé skořice, 1 čajovou lžičku rozinek a půl lžičky černého čaje. Směs zalijeme vroucí vodou. Nesléváme, před podáváním vyjmeme pouze skořici. Čaj klesne ke dnu a jablka i rozinky pěkně nabobtnají.
 

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy