Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

DOPRAVA ZDARMA s nákupem vybraných produktů značky Natural Medicaments.
Doprava ZDARMA od 2 000 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Šípková marmeláda
Obrázek Marmeláda ze šípku
Šípková marmeláda

• 1 kg šípků
• 1 kg krupicového cukru 
• ½ lžičky mletého hřebíčku

Šípková marmeláda

Miluji vůni šípků. Vždy, když se line kuchyní, ve mne vyvolá ohromnou dávku klidu. A protože právě nastalo období, v němž se šípky sbírají, spojte příjemné s užitečným a při procházce podzimní krajinou se zastavte u pár šípkových keřů. Nasbírejte si jejich plody do zásoby a udělejte si z nich třeba lahodnou marmeládu, která je výborná v lineckém cukroví.

Šípková marmeláda

Šípky očistíme od bubáků a stopek, přepůlíme je napůl a zalijeme vodou tak, aby byly úplně ponořené. Následně je přivedeme k varu a vaříme je cca 30 minut doměkka. Poté šípky umeleme v mlýnku na maso a znovu je propasírujeme přes velmi jemné síto, abychom je zbavili všech peciček a chloupků. Získanou směs zvážíme a na každý kilogram použijeme 1 kilogram cukru. Poté směs vrátíme zpátky na plotnu, přidáme hřebíček a vše vaříme cca 20 minut do zhoustnutí. Nakonec marmeládou naplníme sklenice, ty zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme obsah vychladnout.

TIP: Další recepty z šípku

Lahodná směs Podzimní kouzlení

Kdy jindy je čas na lahodný čaj, který nejen, že báječně chutná, ale také dokáže zklidnit naši mysl? Tak se zachumlejte pod deku, zapalte si svíčky, vezměte si nějakou svoji oblíbenou knihu a užijte si chvilku času pro sebe.

Budete potřebovat na 50 g směsi:

• 10 g jablečných křížal
• 10 g sušených šípků
• 10 g sušených malin
• 10 g sušených jahod
• 10 g sušených ostružin

Postup:

Všechny uvedené přísady smícháme dohromady a vytvoříme si tak lahodnou směs na zimu. 
Samotný čajík si pak připravíme tak, že 1 čajovou lžičku směsi přelijeme 250 ml vroucí vody a vše necháme 15 minut louhovat. Poté směs přecedíme, plody vymačkáme a můžeme popíjet.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy