Pražené oříšky ve skořicovém karamelu
Pražené oříšky ve skořicovém karamelu
Budete potřebovat na Pražené oříšky ve skořicovém karamelu
  • 3 hrnky oříšků podle chuti
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 a půl polévkové lžíce kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce skořicového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • půl lžičky himalajské soli
K čemu slouží Pražené oříšky ve skořicovém karamelu

Taky milujete tu sladkou vůni pražených ořechů, když se procházíte po trzích? Stejně to bude vonět i u Vás doma, když se pustíte do výroby pražených ořechů. Potřebujete k tomu jen pár ingrediencí, 15 minut času a jeden jediný pekáček. Ano, opravdu žádná další mísa nebo milion jiných pomůcek, jen vše zamícháte, šoupnete to celé na čtvrt hodinky do trouby a hotovo!

Jak připravit Pražené oříšky ve skořicovém karamelu

Troubu předehřejte na 170 °C. Do pekáčku s pečícím papírem vsypte oříšky, nalijte na ně rozpuštěný kokosový olej, přidejte cukr, skořici, sůl a 1 lžíci javorového sirupu. Všechno hezky promíchejte tak, aby byly ořechy rovnoměrně obalené směsí. Pečte necelou čtvrt hodinku a v průběhu je několikrát promíchejte, aby se nespálily a byly krásně křupavé ze všech stran. Až se Vám budou líbit, vytáhněte je z trouby a hned je polijte zbývajícím javorovým sirupem a posypejte troškou skořicového i vanilkového cukru, skořice a soli. Znovu dobře promíchejte. Oříšky vydrží minimálně 3 týdny.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění