


- 3 hrnky oříšků podle chuti
- 1 čajová lžička skořice
- 1 a půl polévkové lžíce kokosového oleje
- 2 polévkové lžíce javorového sirupu
- 1 polévková lžíce skořicového cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- půl lžičky himalajské soli

Taky milujete tu sladkou vůni pražených ořechů, když se procházíte po trzích? Stejně to bude vonět i u Vás doma, když se pustíte do výroby pražených ořechů. Potřebujete k tomu jen pár ingrediencí, 15 minut času a jeden jediný pekáček. Ano, opravdu žádná další mísa nebo milion jiných pomůcek, jen vše zamícháte, šoupnete to celé na čtvrt hodinky do trouby a hotovo!

Troubu předehřejte na 170 °C. Do pekáčku s pečícím papírem vsypte oříšky, nalijte na ně rozpuštěný kokosový olej, přidejte cukr, skořici, sůl a 1 lžíci javorového sirupu. Všechno hezky promíchejte tak, aby byly ořechy rovnoměrně obalené směsí. Pečte necelou čtvrt hodinku a v průběhu je několikrát promíchejte, aby se nespálily a byly krásně křupavé ze všech stran. Až se Vám budou líbit, vytáhněte je z trouby a hned je polijte zbývajícím javorovým sirupem a posypejte troškou skořicového i vanilkového cukru, skořice a soli. Znovu dobře promíchejte. Oříšky vydrží minimálně 3 týdny.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění