- 2 velké hrsti hladkolisté petržele
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 100 ml olivového leje
- 1 velký stroužek česneku
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- sůl na dochucení
Miluju petržel! Tak tuto větu jsem jako dítě nikdy neřekla. Ba naopak - společně s celerem jsem ji opravdu nemusela. A teď, to je jiná, teď ji opravdu miluju a dávám ji všude, kde je to jen trochu možné. No a toto pesto je fenomenální nejen na těstoviny nebo grilovanou zeleninu, ale také na hezky šťavnatý steak. Tak ho určitě vyzkoušejte. A když pesto smícháte s bílým jogurtem vytvoříte tak báječný dip.
Všechny ingredience vložíme do mixéru, rozmixujeme dohladka a hotové pesto přelijeme do uzavíratelné skleničky a skladujte v lednici, kde vydrží 14 dní.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění