- 250 g zralých blum
- 50 g cukru krupice
Na krém:
- 80 g pražených lískových oříšků
- 100 g medu
- 400 g kondenzovaného neslazeného mléka
- 4 ks žloutků
Jednoduchý recept na zmrzlinu, která vás příjemně ochladí.
Nastrouháme pražené lískové oříšky a 2 polévkové lžíce oříšků si dáme stranou na pozdější dozdobení. V horké vodní lázni vyšleháme do husté pěny žloutky s medem, žloutkovou pěnu pak smícháme s kondenzovaným mlékem a nastrouhanými oříšky. Směs vlijeme do kovové misky a uložíme ji na cca 4 hodiny do mrazničky. Blumy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, poté je rozložíme na plech vyložen pečicím papírem a posypeme krupicovým cukrem. Blumy vložíme do předehřáté trouby a pečeme je při 180 °C, poté je necháme vychladnout. Ztuhlou zmrzlinu s oříšky si rozdělíme do pohárků, posypeme ji oříšky, ozdobíme pečenými blumami a pokapeme medem.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění