Medová zmrzlina s blumami
Medová zmrzlina s blumami
Budete potřebovat na medovou zmrzlinu
  • 250 g zralých blum
  • 50 g cukru krupice

Na krém:

  • 80 g pražených lískových oříšků
  • 100 g medu
  • 400 g kondenzovaného neslazeného mléka
  • 4 ks žloutků
K čemu slouží medová zmrzlina

Jednoduchý recept na zmrzlinu, která vás příjemně ochladí.

Jak připravit medovou zmrzlinu

Nastrouháme pražené lískové oříšky a 2 polévkové lžíce oříšků si dáme stranou na pozdější dozdobení. V horké vodní lázni vyšleháme do husté pěny žloutky s medem, žloutkovou pěnu pak smícháme s kondenzovaným mlékem a nastrouhanými oříšky. Směs vlijeme do kovové misky a uložíme ji na cca 4 hodiny do mrazničky. Blumy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, poté je rozložíme na plech vyložen pečicím papírem a posypeme krupicovým cukrem. Blumy vložíme do předehřáté trouby a pečeme je při 180 °C, poté je necháme vychladnout. Ztuhlou zmrzlinu s oříšky si rozdělíme do pohárků, posypeme ji oříšky, ozdobíme pečenými blumami a pokapeme medem.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění