


• 2 polévkové lžíce sušených mátových lístků
• 100 g cukru krupice
• 120 ml medu
• šťávu z půlky citronu

Není nic jednoduššího než příprava domácích bonbónů, jejichž hlavní přísadou jsou bylinky a med. Bonbóny jsou navíc chuťově výborné a do jejich výroby se můžou zapojit i děti!

Do hlubokého hrnce nasypeme všechny ingredience a pozvolna směs zahříváme na mírném ohni. To, že je hmota hotová, nakonec poznáme ve chvíli, kdy její kousek po vytažení z hrnce ztvrdne. Na pracovní plochu si pak rozprostřeme pečicí papír, který posypeme trochou moučkového cukru, a pomocí čajové lžičky na něj naneseme malé karamelky z vytvořené směsi. Necháme bonbóny ztuhnout a poté je přemístíme do sklenice s víkem. Bonbóny uchováváme v suchu při pokojové teplotě.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění