Levandulové sušenky  - recept
Obrázek Levandulové sušenky
Budete potřebovat na Levandulové sušenky
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 150 g másla
  • 80 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • 2 lžičky sušené levandule
  • špetku soli
K čemu slouží Levandulové sušenky

Aromatická levandule se výborně hodí do sladkého pečiva, levandulové sušenky jsou potom naprosto úžasnou volbou. Jsou máslové, jemné a v puse se jenom rozplývají. Jejich příprava je jednoduchá a s sebou do papírového pytlíčku či malé krabičky na výlet jsou velice praktické.

Jak připravit Levandulové sušenky

Mouku prosejte, přidejte špetku soli a máslo nasekané na malé kostičky. Ručně ho zapracujte do mouky, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto. To zabalte do folie a nechte přes noc v lednici. Poté těsto rozválejte válečkem a můžete vykrajovat požadované tvary, rozkošně vypadají například srdíčka. Pečte asi 10 minut na 180 °C, sledujte okraje sušenek - když začnou zlátnout, sušenky z trouby můžete vyndat.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění