Principy ochrany soukromí na Prozdravi.cz

Prozdravi.cz se vám snažíme přizpůsobit na míru. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo do prostoru mimo lištu souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit veškerá nastavení v Nastavení soukromí

Doprava ZDARMA od 2 000 Kč  | 2 měsíce na vrácení
Zákaznický servis  [email protected] | +420 468 006 311
Menu
Kurkumovo–zázvorové želé
Kurkumovo–zázvorové želé
Kurkumovo-zázvorové želé

• ½ hrnku mrkvového pyré (rozmixovaná vařená mrkev)
• 250 ml pomerančového džusu
• 125 ml vody
• šťávu z jednoho pomeranče
• šťáva z jednoho citronu
• 1 čajovou lžičku kurkumy
• 1 čajovou lžičku zázvoru
• 1 čajovou lžičku skořice
• ¼ čajové lžičky lékořice
• 3 čajové lžičky agaru
• špetku himalájské soli
• 3 polévkové lžíce medu 
• silikonové formičky na led

Kurkumovo-zázvorové želé

Necítíte se dobře a máte pocit, že na vás něco leze? Tak vzhůru do výroby jednoduchých želatinových bonbonků s kurkumou a zázvorem, které jsou plné antioxidantů a vitaminů!

Kurkumovo-zázvorové želé

V kastrůlku prošleháme mrkvové pyré, pomerančový džus a vodu. Přidáme všechno koření a agar a pořádně vše promícháme. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání ji asi 3 minutky povaříme. Pak sejmeme hrnec z plotny, osladíme směs medem a rychle ji nalijeme do předem připravených formiček. Želé pak necháme ztuhnout v lednici, načež jej vyndáme z formiček a máme hotovo! Želé skladujeme v uzavíratelné dóze, kde vydrží týden. Je možné ho taky zmrazit a pak vytáhnout, kdykoli bude třeba!

TIP: Další recept z kurkumy

Zázračný elixír 

Věřte, že má tato lahodná dobrota skvělé protizánětlivé účinky a postaví vás na nohy raz dva!

Budete potřebovat:

• 1 l vody 
• 400 g cukru krupice 
• 400 g cibule 
• 2 čajové lžičky sypké kurkumy 
• kousek čerstvého zázvoru

Postup:

Do většího kastrolu nalijeme vodu, přisypeme cukr a chvíli vše povaříme na mírném ohni. Poté přisypeme kurkumu, zázvor nakrájený na kolečka a nakrájenou cibuli. Vaříme, dokud se neodpaří polovina vody, pak směs rozmixujeme a přelijeme do sklenice, kterou později uchováváme v lednici.

Elixír užíváme nalačno ráno a večer v množství jedné polévkové lžíce.

Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění

dny
:
hodiny
:
minuty
:
sekundy