


- 2 hrnky rostlinného mléka
- ½ hrnku chia semínek
- 1 kávová lžička spiruliny
- 1 kávová lžíce sirupu z agáve
- ½ kávové lžičky kokosového oleje
- ½ kávové lžičky citronové kůry

Skvělá snídaně nebo svačina, která se hodí především na výlety – v uzavřené skleničce stačí pudink hodit do batohu a vytáhnout jej, až přijde hlad. Navíc si ho můžete připravit i na pár dní dopředu, jelikož v lednici vydrží až 3 dny.

Všechny ingredience kromě chia semínek smíchejte a pořádně je v misce promíchejte, poté postupně začněte přidávat chia semínka a šlehejte. Nechte směs asi 15 minut odpočívat a každých 5 minut ji promíchejte, ať jsou semínka rovnoměrně rozvrstvená. Před podáváním nechte pudink minimálně hodinu v lednici, pak jej dozdobte čerstvým ovocem, semínky, oříšky a třeba lístečky čerstvé máty. Neozdobený pudink vydrží v lednici v zavřené sklenici až 3 dny.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění