- ½ kávové lžičky mletého chilli
- 1 polévkovou lžíci mleté sladké papriky
- 1 kávovou lžičku tlučených fenyklových semínek
- 1 kávovou lžičku tlučených anýzových semínek
- 0,5 l domácí slivovice
Tento likér si vždy s oblibou dělával můj dědeček a řeknu vám je to lahoda! Slouží k uvolnění trávicích potíží, pokud je vám po jídle těžko nebo dokonce máte žaludeční potíže, bolesti až křeče. V tu chvíli je dobré užívat tento likér 2x denně po 1 čajové lžičce před jídlem.
Ingredience smícháme a vše pak zalijeme slivovicí. Necháme 14 dní na teplém místě louhovat, denně protřepáváme, aby se uvolnily léčivé látky. Po uplynutí této doby přecedíme a nalijeme do čisté sklenice.
Autor: Dita Oškerová, Bylinkové snění