Pohankové müsli

Pohanku namočíme zhruba na 2 dny, necháme vzejít klíčky. První den necháme pohanku nabobtnat, druhý den pak vodu vyměníme a zrnka spíše jen provlhčujeme. Jakmile vypustí klíček, pohanku jemně promyjeme, umístíme na sušící pláty a sušíme zhruba 5 hodin při teplotě 42 °C.

Plátky nasypeme do misky a přidáme ostatní suroviny. Směs lze také obohatit o kešu, mandle či vlašské ořechy, nasušená pokrájená jablka, fíky, sušené brusinky (ty lze koupit bez cukru, případně doslazené jablečnou šťávou), lyofilizované ovoce, mák, kokos, skořici, drcené kakaové boby či kousky hořké čokolády.

Ti, kteří dodržují zásady redukce, stáhnou sušené ovoce, mohou přimísit jablečnou vlákninu, lidé, kteří potřebují doplnit minerály pak přidají pšeničné klíčky (tady už pozor na lepek).

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace