Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servis[email protected]|+420 468 006 311
0
0

ČERVEN - orgánem měsíce je tenké střevo

Bylinky pro tenké střevo

 

S červnem přichází léto, které je spojeno s elementem ohně a sytě červenou barvou. Tenké střevo a problémy, které se ho týkají, často souvisí s naší nedůvěrou v okolí, s obavami a zklamáními.

 

Je tedy zapotřebí vycházet vstříc novým poznatkům a vše v životě přijímat jako životní zkoušky, jež nás vedou správnou cestou, i když to tak mnohdy vůbec nevypadá. Nebát se otevřít novým zkušenostem, pustit se všeho starého, co člověka brzdí, a vykročit na novou životní cestu.

 

Podle čínské medicíny je tenké střevo párovým orgánem srdce a největší aktivitu můžeme od našeho tenkého střeva očekávat v odpoledních hodinách mezi 13.-15. hodinou, nejméně energie má pak v noci mezi 1.-3. hodinou.

 

V červnu nastává kritické období pro naše tenké střevo, které je párovým orgánem srdce. Oba orgány jsou spojeny s elementem ohně a vyžadují zvýšenou potřebu fyzické aktivity. Energii je třeba doplňovat kromě pohybem také energeticky bohatou stravou.  Nejaktivnější doba pro tenké střevo je mezi 13-15 hod., kdy není vhodné ho zatěžovat jakoukoliv stravou, která se špatně tráví. Doporučujeme střeva zaktivovat pitím zeleninových a ovocných šťáv nebo bylinkovým čajem.

Zařaďte do své stravy:

  • probiotika, prebiotika,
  • aloe vera,
  • kurkumu,
  • lněné semínko,
  • česnek,
  • chlorellu.

Podpora z přírody

Veškeré potíže s tenkým střevem je nutné řešit velmi přísnou dietou. Může se jednat o vyřazení všech alergenů z jídelníčku včetně vyloučení lepku či mléka, nebo o přijímaní jednoduché bezezbytkové stravy, kdy nepřijímáme velké množství oříšků, semínek, tuků, tvrdých slupek z ovoce a dráždivého koření.

 

Můžeme sáhnout i po bylinkách a zelenině, které jsou prospěšné pro základní metabolický proces. Do našeho jídelníčku můžeme zařadit listovou zeleninu, čekankové puky a ovoce bez slupek. Měli bychom dbát na přísun probiotik a prebiotik ve stravě, vše záleží na naší snášenlivosti. Ideální volbou je čekanka, a to v jakékoliv podobě. Dále se doporučuje popíjení cikorkového nápoje, nejlépe bez mléka a cukru. Pokud potřebujeme nápoj přisladit, můžeme použít med, slad nebo melasu. Našemu tělu můžeme čas od času dopřát i půst, organismu to jen prospěje.   

 

Čekanka kořen
Salvia Paradise
Čekanka kořen
do 30.11. u vás
Bio melasa třtinová nesířená 450g
Bio nebio s. r. o.
Bio melasa třtinová nesířená 450g
do 30.11. u vás
Super Acidophilus plus 6 miliard 60 kapslí
Klas
Super Acidophilus plus 6 miliard 60 kapslí
do 30.11. u vás
Probiosan 90 kapslí
Energy
Probiosan 90 kapslí
do 30.11. u vás
INULIN STAR 60 tob.
-23 %
STARLIFE
INULIN STAR 60 tob.
do 30.11. u vás
Imunit Swiss Laktobacily 60 tob. + 12 tob. ZDARMA
-26 %
Simply You
Imunit Swiss Laktobacily 60 tob. + 12 tob. ZDARMA
do 30.11. u vás
Probiosan Inovum 60 kapslí
Energy
Probiosan Inovum 60 kapslí
do 30.11. u vás
Probiozym 60 kapslí
Advance nutraceutics
Probiozym 60 kapslí
do 30.11. u vás
Super Acidophilus plus 10 miliard 40 cucacích tbl.
Klas
Super Acidophilus plus 10 miliard 40 cucacích tbl.
do 30.11. u vás
APO-Lactobacillus 30 kapslí
Aurovitas
APO-Lactobacillus 30 kapslí
do 30.11. u vás

Bylinkové směsi pro podporu správné funkce tenkého střeva

Jak na přípravu čaje:

  •  ½  dílu lipového květu
  •  ½  dílu dobře nadrceného lněného semínka
  •  1 díl sušeného a nadrceného kořene puškvorce lékařského
  •  2 díly sušené natě máty peprné
  •  ½ dílu sušených a drcených semen fenyklu obecného

 

2 čajové lžičky směsi přelijeme čtvrt litrem vody, necháme krátce přejít varem, a poté čtvrt hodiny louhovat. Nakonec scedíme a pijeme. Čaj můžeme pít po dobu 3 týdnů několikrát denně. Po týdenní pauze můžeme proceduru opakovat. 

 

Jak na přípravu čaje:

  •  ½  dílu natě třezalky tečkované
  •  1 díl natě mochny nátržník nebo mochny husí
  •  2 díly květu měsíčku lékařského
  •  1 díl květu heřmánku pravého
  •  1 díl natě dobromysli obecné
  •  ½  dílu natě řepíku lékařského
  •  ½ dílu natě zeměžluče okolíkaté

 

Vrchovatou lžíci směsi přelijeme půl litrem vroucí vody, necháme čtvrt hodiny vylouhovat a popíjíme 3x denně. Odvar můžeme popíjet dlouhodobě.