Bio Kuzu kořenový škrob 50 g
119 Kč
Bio produkt
Vege
Vegan
Bez laktózy
Bez lepku
Bez cukru
Popis & Parametry
V kuchyni využívaný jako velmi kvalitní škrob. Kuzu je pnoucí rostlina
podobná vinnému keři. Jeho kořen je velmi tuhý a má obrovskou sílu, dokáže
prorůst i skálou. Škrob získaný z tohoto kořene má významné léčebné učinky.
Použití: zahušťování jídel (běžně jako škrob) úprava omáček polévek dezerty
sladká jídla úprava ovoce a jeho neutralizace
Obsah:
50g
Země původu: Japonsko
Návody k přípravě: Na
jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a
poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte
na mírném plameni dokud nezprůhlední. Lžičku kuzu rozmícháme v trošce studené
vody, nalijeme do vařící vody a vaříme za stálého míchání, až se tekutina
zprůhlední. Podáváme vlažné 2x - 3x denně, vždy mimo jídlo (půl hodiny před nebo
hodinu po jídle).
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1454 kJ/342 kcal
Tuky
0,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 84,7g
z
toho cukry 0g
Bílkoviny 0,3g
Sůl 0,05g