Pop Chips Soure Cream & Onion 50 g
Produkt není k dispozici
Vyberte si prosím jiné produkty Nupreme
Děkujeme za pochopení
Bez lepku
Popis & Parametry
Milujete chipsy, ale máte černé svědomí, když mlsáte? Řešením jsou POP-Chips NUPREME, nesmažené, nepečené, zpracované unikátní technologií popování, která redukuje tuky na minimum. Základem je červená čočka a tím pádem i slušná porce kvalitních bílkovin. Pop-Chips NUPREME jsou bezlepkové.
Co to vlastně je to „popování“?
Jedná se o technologii, kdy se malá peletka z těsta ve tvaru čočky za krátkodobého použití tlaku a teploty změní na křupavý chips, který se pak dochutí kořením na požadovanou příchuť. Při výrobě se sice používá teplota až 190°C, avšak pouze krátkodobě. Díky působení tlaku stačí pouze jedna sekunda na vytvoření křupavého lupínku, tím nedochází k tvorbě nežádoucích látek jako u pečení či smažení. A z čeho je vlastně těsto a jak vznikají příchutě?
Zásadní surovinou (tvoří více než 50% obsahu) pro výrobu POP-chips NUPREME je červená čočka. Ta se uvaří při teplotě do 80°C, zbaví se slupek a zbyde jen "maso" uvnitř čočky bohaté na bílkoviny. Do této hmoty se pak přidají ingredience pro další zvýšení obsahu bílkovin jako třeba hráškový protein nebo kukuřičná mouka, samozřejmě z non GMO kukuřice, pro dobré senzorické vlastnosti chipsů, aby byly křupavé, lehké a nadýchané. Vznikne tak těsto, které se rozdělí a vytvaruje do tvaru čočky, resp. peletky a pak se zpracovává technologií popování viz výše. Příchutě se přidávají pomocí koření, které se na Pop-Chips přichytí díky nanočásticím slunečnicového oleje.
Součástí POP-chips NUPREME je maltodextrin, ale není maltodextrin jako maltodextrin. V NUPREME POP-chips je použitý tak zvaný rezistentní maltodextrin, který je dále zpracován než „klasický“ maltodextrin. Neposkytuje defakto žádnou energii a působí spíše jako vláknina, nicméně technologicky má dva důležité úkoly. Pomáhá zvýraznit chuť, takže není nutné používat zvýrazňovače chuti, což není dobré a zároveň se díky němu lépe aplikují kořenící směsi na chipsy. „Klasický“ maltodextrin je obecně známý jako sacharid, který se používá pro rychlý zdroj energie, je známý zejména u sportovců. Jeho nevýhodou je však vysoký glykemický index a s tím související prudké zvýšení hladiny krevního cukru při jeho užívání, to není prospěšné řadě vnitřních orgánů zejména slinivce, nadbytečné množství se pak ukládá ve formě tuku.
Složení
Jemně mletá čočka 52,5%, kukuřičná mouka 13%, bramborový škrob 13%, hrachová bílkovina 8,5%, ochucující složka s příchutí zakysané smetany a cibule 6,5% (sušená syrovátka, cukr, jedlá sůl, cibule, maltodextrin, jogurtový prášek, petrželka, kvasnicový extrakt, česnek, slunečnicový olej, kurkuma, kyselina: kyselina jablečná; bílý pepř), slunečnicový olej 6%, mořská sůl 0,5%.
Výživové hodnoty
Výživové údaje na 100 g :
Energetická hodnota 1747 kJ / 414 kcal
Tuky 8,6 g
- z toho nasycené mastné tuky 0,7 g
Sacharidy 61,8 g
- z toho cukry 2,7 g
Vláknina 0,9 g
Bílkoviny 21,8 g
Sůl 2,11 g
Balení
50 g
Upozornění
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.
Náš tip
V naší nabídce naleznete také další chipsy.
Základní parametry
Složení
- Normální trávení
- Normální funkce močových cest
- Normální činnost srdce
- Vylučování vody z organizmu
- Normální činnost cévní soustavy
- Antioxidant
- Normální hladina glukózy v krvi
- Metabolismus tuků - hladina lipidů v krvi
- Těžké nohy
- Normální funkce ledvin
- Přirozená obranyschopnost
- Normální činnost cévní soustavy
- Antioxidant
- Normální činnost jater
- Duševní pohoda - stres
- Těžké nohy
- Normální funkce dýchacího systému
- Normální hladina cukru v krvi - metabolismus sacharidů
- Osvěžení těla
- Imunita
- Normální trávení
- Normální činnost jater
- Normální stav kloubů
- Normální činnost jater - jaterní lipidy