Univerzální směs bez lepku 550 g
54 Kč
Popis & Parametry
Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? My jsme si dali tu práci za vás a připravili jsme pro vás speciální bezlepkovou mouku. Smíchali jsme kukuřičnou a rýžovou mouku, kterými bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít námi připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová.
Přídatné látky
E412, E341, E300, E330
Dávkování
Kynuté houskové knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 1 starší houska bez lepku nakrájená na kostičky, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 45–60 minut. Z těsta vytvarujeme knedlík, necháme ještě 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany. Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C. Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“. Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřicí prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme el. šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi 45–50 minut.
Balení
550 g
Náš tip
V naší nabídce naleznete další bezlepkové směsi na pečení.