Mazanec bez lepku 500 g
75 Kč
Popis & Parametry
Směs pro přípravu bezlepkového mazance. Droždí je součástí balení. Upečete ho i v domácí pekárně.
Složení
rýžová mouka, kukuřičný škrob, cukr, bramborové vločky (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičná mouka, sušené odstředěné mléko, zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma
Přídatné látky:
E471, E304, E223, E491, E412, E341
Výživové hodnoty
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1508 kJ/ 355 kcal
Tuky 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 80 g
- z toho cukry 29 g
Bílkoviny 5,5 g
Sůl 1,3 g.
Dávkování
V míse smícháme oba sáčky a přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec a položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut. Příprava v domácí pekárně: do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, sušené droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny.
Balení
490 g směsi a 10 g sušeného droždí
Náš tip
V naší nabídce naleznete další bezlepkové směsi na pečení.