Chléb světlý bez lepku 500 g
62 Kč
Popis & Parametry
Rádi byste si k snídani stejně jako všichni ostatní dopřáli čerstvě upečený chléb? Právě pro vás jsme namíchali směs pro přípravu bílého bezlepkového pečiva, do které jsme přidali výhradně přirozeně bezlepkové suroviny. Nyní si tak můžete upéct poctivý a křupavý světlý chléb, kdykoli na něj dostanete chuť. Neobsahuje laktózu ani lepek.
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, bramborové vločky (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičná mouka, jedlá sůl, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), zahušťovadlo: guma guar, cukr, kypřící látka: uhličitany sodné, kmín, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová
Přídatné látky:
E471, E304, E223, E491, E412, E500, E341, E300, E330
Výživové hodnoty
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1413 kJ/ 333 kcal
Tuky 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 75 g
- z toho cukry 1,5 g
Bílkoviny 4,3 g
Sůl 2,7 g.
Dávkování
V míse smícháme oba sáčky a přidáme 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto a vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut. Použití pro domácí pekárny: do domácí pekárny nalijeme 430–470 ml vlažné vody (nepoužíváme vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání 2 hodiny (Rychlý, Sprint apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez Vaší práce.
Balení
490 g směsi + 10 g sušeného droždí
Náš tip
V naší nabídce naleznete další bezlepkové pečivo.