Quinoa červená BIO 250 g
Popis
Quinoa představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu, vyniká svou jednoduchou přípravou. Mouka z této plodiny se skvěle hodí k přípravám těsta při bezlepkové dietě.
Červená quinoa je stejně jako běžná
Quinoa původem pochází z jihoamerických And, kde se pěstovala až do výše 4 000 metrů. Pro andské civilizace byla po bramborách (a před kukuřicí) druhou nejdůležitější plodinou. Inkové ji nazývali „matkou všech obilnin“ a incký vládce byl tradičně prvním, kdo každoročně zaséval první nová semínka. Americká NASA s ní vzhledem k jejím speciálním vlastnostem počítá jako s jednou ze základních potravin pro vesmírné lety s lidskou posádkou.
Jak používat
Quinoa vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 šálky vody na 1 šálek obiloviny) po dobu 14-18 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí. K ochucení quinoy použijte jakékoliv koření či zeleninu. Smícháním s ovocem, medem, ořechy a (rostlinným) mlékem vznikne energeticky bohatá a přitom zdravá a chutná forma snídaně.
Balení
250 g
Upozornění
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Může obsahovat stopy lepku. Země původu Peru.
Další sdělení
Lékařská poradna
Objednávky a informace
Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin - byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.