Genmai Miso pasta z hnědé rýže (nepasterizovaná) BIO 150 g
151 Kč
Bio produkt
Vegan
Popis & Parametry
Tato miso pasta s plnou chutí, v japonštině Genmai Miso, poskytuje maximální výživu. Protože se vyrábí z celých sójových bobů a hnědé rýže, má velmi výživný nutriční profil. Na optimální zralost misa mají vliv oblast a klima, ve kterém se miso vyrábí, i dovednosti a zkušenosti odborníka zodpovědného za fermentaci.
Doba zrání se liší, od 6 měsíců během horkého letního období v určité prefektuře, až po 18 měsíců v chladnějších oblastech.
Společnost Clearspring zaručuje dodávky nejlepšího bio miso z Japonska. Miso je autentické veganské fermentované jídlo, které se v Japonsku vyrábí od 8. století. V mnoha pokrmech a polévkách se ho zde denně zkonzumuje více než 1 000 tun. Všechny naše misa se vyrábí podle tradičních receptur za použití nejlepších možných bio ingrediencí, ale protože je miso živý výrobek, jeho chuť, barva a konzistence se budou mírně lišit v závislosti na regionu a ročním období. Světlejší miso často pochází z jihu, kde je kvůli teplejšímu klimatu kratší doba zrání než v severních oblastech, kde obvykle vzniká miso tmavší. Občas však miso může přirozeně fermentovat přímo ve sklenici, díky čemuž barva miso v průběhu času postupně ztmavne. Toto probíhající zrání může také způsobit vyboulení víka, ale můžete si být jisti, že produkt je stále chutný a nezávadný. Chcete-li tuto fermentaci zpomalit, jednoduše výrobek uchovávejte v chladu.
Složení
Celé sójové boby* 47%, hnědá rýže* 33%, mořská sůl, voda. * = z kontrolovaného ekologického zemědělství (bio).
Jak používat
Dopřejte si toto vydatné miso po celý rok v omáčkách, pomazánkách, polévkách a pečených či dušených pokrmech. Miso má všestranné použití k dochucení různých jídel, polévek, dušených pokrmů a fazolových pokrmů. Je vynikající přísadou do omáček, dipů, pomazánek a pickles. Miso výborně dochutí dresinky na saláty, hodí se do nudlí, tofu, zeleninových a grilovaných pokrmů.
Balení
150 g
Náš tip
v naší nabídce naleznete další pasty.