RAW BIO Kakaový prášek 200 g
109 Kč
Bio produkt
Vege
Vegan
Bez laktózy
Bez lepku
Bez cukru
Popis & Parametry
BIO kakaový prášek z nepraženého kakaa se sníženým obsahem tuku, si díky svému šetrnému zpracování zachovává velké množství minerálů, stopových prvků a enzymů.
Kakaový prášek se vyrábí ze sušených semen kakaovníku Criollo, chuťově nejkvalitnější odrůdy, lisováním za studena. BIO kakaový prášek je vyráběný v RAW kvalitě a protože kakao je nakupováno přímo od farmářů z několika oblastí, může se lehce měnit jeho barva i chuť. Při zpracování nejsou kakaové boby praženy, ale po fermentaci, sušení a očištění rovnou nadrceny a pomocí lisu jsou z části zbaveny kakaového másla.
BIO kakaový prášek má plnou, lehce kořeněnou chuť a vůni a není moc hořké. 100 g kakaového prášku obsahuje mimo jiné i 125 % referenční hodnoty příjmu draslíku, více jak 100 % fosforu, železa a hořčíku a téměř 65 % zinku.
Výživové hodnoty
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1375 kJ/329kcal Tuky 11,0 g - z toho nasycené mastní kyseliny 6,5 g Sacharidy 20,0 g - z toho cukry 0,5 g Bílkoviny 21,0 g Sůl 0,1 g
Jak používat
Kakaový prášek se používá stejně jako běžné kakao z pražených bobů a hodí se tedy výborně na vaření, při pečení dezertů nebo při výrobě domácí čokolády, horkých nápojů nebo zmrzliny.
Tip na RAW čokoládové smoothie: Smíchejte čtvrt hrnku konopných semínek, 2 vrchovaté lžičky raw kakaového prášku, avokádo, větší zmražený banán, 2 lžičky agávového sirupu, špetku mořské soli, hrnek vody a 4 kostky ledu.
Balení
200 g (sypký prášek)
Upozornění
Skladujte v temnu, při teplotách 25-32 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 65 %. Nezmražujte. Země původu Peru.
Náš tip
V naší nabídce naleznete také další přípravky s kakaem.