Velikonoční ořechový Kringel

4 ks
Těsto
15 g droždí
½ čl soli
125 ml sójového mléka (75 ml+50 ml)
40 ml oleje
250 g hladké mouky
35 g panely

Náplň
1 jablko
80 g pekanových ořechů
3 čl skořice
2 pl oleje
2 pl panely
3 pl sójového mléka
100 g rozinek
na potření javorový sirup
na posypání pekanové ořechy

Postup:
Do mísy si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku panely, mouky a špetku soli. Zalijeme 75 ml vlažného sójového mléka a necháme 10 minut vzejít kvásek. Přidáme zbytek mléka, olej, cukru a postupně přimícháváme mouku. Důkladně propracujeme a necháme kynout 1 h na teplém místě pod utěrkou. Mezitím si připravíme náplň. Jablko si nahrubo nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Přidáme namleté pekanové ořechy, skořici, olej, panelu, sójové mléko a rozinky. Promícháme.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 díly. Každý díl si vyválíme na tenký obdélník. Namažeme ho náplní, srolujeme, podélně rozkrojíme a zamotáme do tvaru věnce. Potřeme javorovým sirupem, posypeme pekanovými ořechy a pečeme na 170 °C na 25 minut.



Dobrou chuť.

Maruška Veg.

 

Žádné produkty

Je nám líto, ale momentálně tu nejsou produkty

Přejít na úvodní stránku

Proč tu nejsou žádné produkty?

Filtrace