Vegan kari s pečenou zeleninou
- Zeleninu na pečení: batát, řapíkatý celer, hrachové lusky, červenou řepu, papriku, 2 listy kapusty
- 2 lžičky soli
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- 2 menší šalotky
- 2 lžíce mletého zázvoru
- 1/2 litru zeleninového vývaru
- 3 polévkové lžíce kari pasty
- 250 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 polévkovou lžíci kokosového cukru
- 1 polévkovou lžíci tamari
- 1 lžičku šťávy z limety
- Citronovou trávu (čerstvou nebo sušenou)
Předehřejeme troubu na 200 °C. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme na kousky nakrájenou batátu, červenou řepu a papriku. Pokapeme polovinou rozehřátého kokosového oleje, posolíme a dáme na 10 minut péct. Poté přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, kapustové listy, celé hrachové lusky a pečeme dalších cca 10-15 minut. Mezitím si připravíme pánev, rozehřejeme kokosový olej, přidáme šalotku, a zázvor. Za stálého míchání 3 minuty restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a chvilku povaříme. Poté přidáme kokosové mléko, sůl, kurkumu a kokosový cukr. Přivedeme k varu a vaříme po dobu 10 minut. Na konec dochutíme nasekanou citronovou trávou, tamari a šťávou z limetky. Podáváme s grilovanou zeleninou.
1 velký sladký brambor
2 řapíkaté celery
Celé hrachové lusky
2 větší listy kapusty
1 červená řepa
1 žlutá paprika
1 lžička soli
1 polévková lžíce kokosového oleje
2 menší šalotky
2 lžíce čerstvě mletého zázvoru
1/2 litru zeleninového vývaru
3 polévkové lžíce kari pasty
250 ml kokosové mléko
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžíce kokosového cukru
1 polévková lžíce tamari
1 lžička šťávy z limety
Citronová tráva
Předehřejeme troubu na 200 °C. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme na kousky nakrájenou batátu, červenou řepu a papriku. Pokapeme rozehřátým kokosovým olejem, posolíme a dáme péct na 10 minut péct. Poté přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, kapustové listy a celé hrachové lusky a pečeme dalších cca 10-15 minut. Mezitím si připravíme pánev, rozehřejeme kokosový olej, přidáme šalotku, a zázvor. Za stálého míchání 3 minuty restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a chvilku povaříme. Poté přidáme kokosové mléko, sůl, kurkumu a kokosový cukr. Přivedeme k varu a vaříme po dobu 10 minut. Na konec dochutíme nasekanou citronovou trávou, tamari a šťávou z limetky. Podáváme s grilovanou zeleninou.