Střevní infekce

06.06.2011 PharmDr.Tomáš Arndt

Escherichia coli

V současnosti je v médiích věnována velká pozornost epidemii krvácivých průjmů v západní Evropě, z nichž několik již skončilo úmrtím pacienta. Za jeho původce byla označena střevní bakterie Escherichia Coli. Je však důležité upozornit, že existuje několik podtypů této baktérie, z nichž jako původce této epidemie je uváděn podtyp O157, ale údaje se ještě mohou lišit.
29.07.2012 MUDr. Jiří Hanzel

Průjmová onemocnění: nejen letní problém

Průjem je onemocnění, které dokáže zkomplikovat život kdykoliv, obzvlášť pak v době prázdnin a letních dovolených. Ve většině případů se jedná o infekční problematiku. Z bakterií se uplatňují zejména salmonely, shigelly a Escherichia coli, z virů jsou to nejčastěji rotaviry a adenoviry. U průjmů, které způsobují paraziti, to jsou v našich podmínkách hlavně lamblie a z plísní Candida albicans. Rizikové skupiny představují děti, starší osoby a cestovatelé. Nejzávažnější komplikací průjmu je ztráta tekutin a minerálů - dehydratace. U dospělých pacientů dochází k dehydrataci jen zřídka. Ohroženi jsou zejména pacienti s metabolickými chorobami, děti a senioři. Průjem rovněž omezuje přijímání živin a trvá-li příliš dlouho, je pacient ohrožen i rizikem vzniku podvýživy. Ve většině případů lze průjem zvládnout v domácích podmínkách.

24.09.2010 S. L. Baker

Koření je užitečné - potlačuje množení bakterií v jídle

Když se mluví o nemoci z nakaženého jídla, obvykle se tím myslí nemoc způsobená bakteriemi, kterými bylo jídlo kontaminováno. Někteří lidé s potížemi vyvolanými jídlem mohou mít pouze komplikace s trávením. Bývá ale i daleko větší množství případů, kdy vznikají vážné zdravotní problémy a dokonce i úmrtí - zvláště u malých dětí a starých nebo už dříve nemocných lidí.
25.05.2010

Onemocnění z potravin

Onemocnění z potravin (alimentární onemocnění) je onemocnění vznikající v důsledku požití potravy, která byla nosičem příčinného agens. Přičinné agens může být patogenní mikroorganismus nebo toxin vznikající při růstu mikroorganismu v potravině, toxická látka, která se v potravině vyskytuje přirozeně  nebo se do potraviny dostala nechtěně anebo vznikla při výrobě, zpracování skladování či přípravě potravy nebo parazit. Do této skupiny onemocnění lze zařadit i alergie z potravin a metabolické poruchy.
21.07.2012 MVDr. V. Ostrý, CSc.

Prevence onemocnění z potravin při grilování pokrmů v přírodě

V letním období získávají stále větší oblibu tepelné úpravy pokrmů pod širým nebem, především grilování.

Vše
Novinky emailem

Zadejte svůj e-mail pro zasílání informací o nových produktech a slevách.

prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
OBSAH KOŠÍKU
položek: 0
celková cena:
zobrazit košík
Naše internetové obchody doručily svým zákazníkům již více než 3 066 600 zásilek...

TIPY na VÁNOČNÍ DÁRKY pro muže, ženy i celou rodinu >>

Výdejní místo s Prodejnou v Praze | Tým Prozdravi.cz | Mapa stránek | Pomáháme | Ochrana os. údajů | Dárkové poukazy © 2016, VIVANTIS a.s.
Prozdravi.cz Jsme držiteli certifikátu APEK Jsme držiteli kodexu terminologie lhůt dodání Kvalita obchodu ověřena zákazníky shop roku krása-zdraví Certifikát kvality Zelená firma Ocenění Pharma Activ
Objednávky přijímáme Po-Pá 8-20 hod., So-Ne 10-18 hod. i po telefonu na číslech 468 006 311. Vaše dotazy a připomínky posílejte na emailovou adresu info@prozdravi.cz
Lhůta na vrácení 1 rokx

Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
OK Více informací