Salát s pečenou zeleninou
3 mrkve
½ lilku
½ cukety
3 žampióny
1 cibule
1 palička česneku
2 pl oleje
mix koření - sladká paprika, sušený česnek, majoránka, sůl
zálivka
2 čl arašídového másla
1 čl plnotučné hořčice
1 čl agáve sirupu
1 čl sojovky
1 stroužek česneku
6 čl vody
sůl, pepř
listy
červené zelí
směs luštěnin
Všechnu zeleninu si připravíme na pečení - očistíme ji a nakrájíme na větší kusy. Dáme do mísy společně s olejem a kořením, promícháme. Přemístíme na plech s pečicím papírem a dáme péct na 30 minut na 220 °C.
Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme arašídové máslo, hořčici, agáve, sojovku, sůl, pepř, prolisujeme česnek a zředíme vodou do ideální konzistence.
Servírujeme listy salátu s červeným zelí, luštěninami, pečenou zeleninou a přelijeme zálivkou.
Dobrou chuť!
Maruška Veg.