Zapečené těstoviny s dýní

Budeme potřebovat

  • 250 g proteinové těstoviny Conchiglie z cizrny,
  • 1 menší dýně Hokaido,
  • 1 plechovka sterilizované cizrny,
  • 140 g pomazánka Rajčata & Tamari,
  • rajčatový protlak,
  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • olivový olej,
  • himalájská sůl,
  • tymián.
Zapečené těstoviny s dýní

Postup

Dýni vydlabeme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem, posolíme a posypeme sušeným tymiánem. Pečeme na 200 °C asi 25 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na trošce oleje si orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme sterilizovanou cizrnu a pomazánku z rajčat a tamari. Tu můžeme nahradit loupanými rajčaty s troškou tamari omáčky a zjemnit sójovou smetanou. Potom přidáme upečenou dýni a rajčatový protlak. Na závěr můžeme omáčku zjemnit vodou z uvařených těstovin. Dochutíme solí a sušeným tymiánem. Do připravené omáčky zamícháme uvařené těstoviny a přendáme do zapékací misky. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme na 200 °C asi 15 minut.
 

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni