Zapečené těstoviny s dýní
Budeme potřebovat
- 250 g proteinové těstoviny Conchiglie z cizrny,
- 1 menší dýně Hokaido,
- 1 plechovka sterilizované cizrny,
- 140 g pomazánka Rajčata & Tamari,
- rajčatový protlak,
- 1 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- olivový olej,
- himalájská sůl,
- tymián.

Postup
Dýni vydlabeme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem, posolíme a posypeme sušeným tymiánem. Pečeme na 200 °C asi 25 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na trošce oleje si orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme sterilizovanou cizrnu a pomazánku z rajčat a tamari. Tu můžeme nahradit loupanými rajčaty s troškou tamari omáčky a zjemnit sójovou smetanou. Potom přidáme upečenou dýni a rajčatový protlak. Na závěr můžeme omáčku zjemnit vodou z uvařených těstovin. Dochutíme solí a sušeným tymiánem. Do připravené omáčky zamícháme uvařené těstoviny a přendáme do zapékací misky. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme na 200 °C asi 15 minut.
