Dezerty s Yuzu

Mini Pavlovy s Yuzu

Korpus:

  • 180 g bílků od šťastných slepic (cca 5 – 6 bílků)
  • 300 g cukru krupice
  • pár kapek citronu
  • špetka soli

Na ozdobu:

Mini Pavlova s Yuzu

Postup:

Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Na ten si nakreslíme kolečka o průměru 7 – 8 cm, tak budeme mít jistotu, že Pavlovy budou stejně velké. Troubu předehřejeme na 100 °C. Ve větší misce vyšleháme bílky se špetkou soli. Nejprve začneme šlehat při nižších otáčkách a až se po vytažení metliček začnou tvořit pevné špičky, můžeme pomalu začít přidávat cukr. Sníh musí být lesklý a pevný. Přidáme pár kapek citronu a opatrně promícháme. Směs přendáme do cukrářského sáčku se širší vroubkovanou špičkou a tvoříme mini Pavlovy. Těsto vyjde přibližně na 9 - 10 ks. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 2 hodin. Během pečení troubu neotevíráme. Po 2 hodinách troubu vypneme a dvířka lehce otevřeme. Korpusy necháme v troubě, dokud zcela nevychladnou. Smetanu vyšleháme do tuha. Na každou mini Pavlovu dáme lžičku Yuzu zázvoru a ozdobíme šlehačkou a mátou.

TIP: Vyzkoušejte i ostatní příchutě Yuzu

Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Budeme potřebovat: 

  • 4 lžíce Yuzu
  • 100 g nízkotučného tvarohu (lze použít také rostlinnou variantu)
  • 100 g smetany ke šlehání (lze použít také rostlinnou variantu)
  • formičky na nanuky

Postup:

Smetanu ušleháme, poté přidáme tvaroh s yuzu a dáme do mrazáku. Nechte si chutnat!

Yuzu cheesecake

Korpus:

  • 100 g másla
  • 200 g sušenek

Náplň:

  • 1 mascarpone
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 3-4 lžíce Yuzu
  • 1 žloutek
Yuzu cheesecake

Postup:

Sušenky rozdrtíme válečkem, případně použijeme mixér. Směs smícháme s rozehřátým máslem a hmotu namačkáme na dno dortové formy. Pečeme 10 minut na 180 °C. Mezitím vyšleháme mascarpone, tvaroh, žloutek a yuzu. Směs nalijeme na upečený sušenkový základ a dáme do trouby. Pečeme cca 30 minut. Poté otevřeme troubu a cheesecake tam necháme vychladnout, aby nepopraskal. Následně jej uložíme na pár hodin do ledničky uležet.

TIP: Yuzu cheesecake je výbornou volbou, jak udělat radost yuzu nadšenci, ať už k narozeninám, výročí nebo jen tak! Zkuste dort ozdobit čerstvým ovocem nebo čokoládovou polevou. 

Yuzu lívance

Yuzu lívance

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 banán
  • 55 g ovesných vloček

Na ozdobu:

  • 1 řecký jogurt
  • 40 g yuzu
  • 1 pomeranč
  • 30 g pekanových ořechů
  • skořice

Postup:

Do mixéru vložíme vejce, banán a ovesné vločky. Necháme mixovat 1 - 2 minuty, dokud není směs hladká. Na pánvi rozpustíme olej a vložíme na ni směs. Na jeden lívanec vychází cca 2 polévkové lžíce. Smažíme z obou stran dozlatova. Mezitím si připravíme topping na lívance. Do misky vložíme jogurt, yuzu, skořici a pečlivě rozmícháme. Hotové lívance naservírujeme na talíř a nalijeme na ně jogurtovou směs. Navrch položíme plátek pomeranče a sekané pekanové ořechy.

Hlavní chody s Yuzu
Nápoje s Yuzu
Saláty s Yuzu