Velikonoční beránek

Budeme potřebovat

  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 70 g xylitolu
  • 1 kypřicí prášek
  • 2 pl mletého lněného semínka
  • 2 pl citronové šťávy
  • 80 ml agáve sirupu
  • 70 ml oleje
  • 100 g rostlinného jogurtu
  • 350 ml mandlového mléka
Velikonoční beránek

Postup

V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, které můžeme přesít, aby v těstě nebyly hrudky od mouky či xylitolu. V druhé misce smícháme všechny mokré. Mokré pak vmícháme do suchých a nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme cca 50 minut na 180 °C. Po upečení opatrně vyklopíme a před krájením necháme vychladnout na mřížce.Dobrou chuť.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg