Velikonoční beránek
Budeme potřebovat
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 300 g hladké špaldové mouky
- 70 g xylitolu
- 1 kypřicí prášek
- 2 pl mletého lněného semínka
- 2 pl citronové šťávy
- 80 ml agáve sirupu
- 70 ml oleje
- 100 g rostlinného jogurtu
- 350 ml mandlového mléka

Postup
V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, které můžeme přesít, aby v těstě nebyly hrudky od mouky či xylitolu. V druhé misce smícháme všechny mokré. Mokré pak vmícháme do suchých a nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme cca 50 minut na 180 °C. Po upečení opatrně vyklopíme a před krájením necháme vychladnout na mřížce.Dobrou chuť.

Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg