Veganský proteinový dezert

Budeme potřebovat

Na 2 skleničky je potřeba:

  • 1 balení tofu natural
  • 1 zralý banán (asi 80 g)
  • 30 g kešu ořechů nebo mandlí
  • 5 ml čekankového sirupu
  • 100-200 ml vody (podle vyžadované hustoty dezertu)
  • podle chuti kakao, oříškové máslo, mražené maliny, meruňky, acai prášek …
Veganský proteinový jogurt

Postup

Oříšky namočte předem na dvě hodiny (nejlépe však přes noc) do vody. Tofu i banán nakrájejte na menší kousky, spolu s oříšky, sirupem a vodou vložte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne hladká, krémová hmota. Následně můžete buď dezert nechat jen takto banánový, nebo případně přidat další ingredience dle chuti. Já osobně doporučuji přidat 2 lžičky oříškového másla, 2 lžičky kakaa a další lžičku čekankového sirupu. Vznikne čokoládový krém podobný Termixu.

Do základního dereztu můžete přimixovat například mražené či sušené maliny, které dodají naopak příjemně nakyslou chuť. Dezerty v lednici vydrží zcela jistě 4 dny. Delší dobu vyzkoušenou nemám, vždy jsem je do 4 dnů snědla. :-)

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Terezka v kuchyni