Veganské perníčky
Budeme potřebovat
- 150 g hladké mouky
- 1 pl kukuřičného škrobu
- 50 g moučkového cukru
- ½ čl jedlé sody
- ½ čl kypřícího prášku
- 1 pl kakaa
- 2 čl perníkového koření
- 1 pl silken tofu
- 100 g rostlinného margarínu
- 1 pl agáve sirupu
- +hořká čokoláda, loupané mandle
Postup
Všechny sypké suroviny si prosejeme přes síto. Přidáme tofu, změklý margarín a agáve sirup. Vypracujeme těsto, které bude držet hezky u sebe a dáme ho do lednice alespoň na 2 h. Poté rozválíme placku cca 4 mm silnou, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 10-12 minut. Po vytažení můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou a mandlemi.