Veganské perníčky

Budeme potřebovat

  • 150 g hladké mouky
  • 1 pl kukuřičného škrobu
  • 50 g moučkového cukru
  • ½ čl jedlé sody
  • ½ čl kypřícího prášku
  • 1 pl kakaa
  • 2 čl perníkového koření
  • 1 pl silken tofu
  • 100 g rostlinného margarínu
  • 1 pl agáve sirupu
  • +hořká čokoláda, loupané mandle
Veganské perníčky

Postup

Všechny sypké suroviny si prosejeme přes síto. Přidáme tofu, změklý margarín a agáve sirup. Vypracujeme těsto, které bude držet hezky u sebe a dáme ho do lednice alespoň na 2 h. Poté rozválíme placku cca 4 mm silnou, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 10-12 minut. Po vytažení můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou a mandlemi.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg