Vegan grilovačka
Budeme potřebovat
Na 4 porce sojových plátků:
- 200 g sojových plátků
- 1 pl zeleninového bujónu
- 2 stroužky česneku
- 2 pl oleje
- 1 pl javorového sirupu
- 2 pl plnotučné hořčice
- 1 pl tamari
Na zeleninové špízy:
- 1 menší cuketa
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- olej
- sůl, pepř, sladká paprika, bylinky

Postup
Sojové plátky vaříme 25 minut v zeleninovém bujónu do měkka, poté z nich vymačkáme maximum vody. Přidáme prolisovaný česnek, olej, javorový sirup, plnotučnou hořčici a tamari. Promícháme a necháme alespoň hodinu odležet. Všechnu zeleninu na špízy si nakrájíme na větší kousky a napícháme na jehlici. V misce si smícháme olej, sůl, pepř, sladkou papriku a bylinky. Zeleninu touto směsí potřeme. Plátky se špízy ogrilujeme nebo upečeme v troubě. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Maruška Veg