Vegan grilovačka

Budeme potřebovat

Na 4 porce sojových plátků:

  • 200 g sojových plátků
  • 1 pl zeleninového bujónu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 pl oleje
  • 1 pl javorového sirupu
  • 2 pl plnotučné hořčice
  • 1 pl tamari

 

Na zeleninové špízy:

  • 1 menší cuketa
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • olej
  • sůl, pepř, sladká paprika, bylinky
Vegan grilovačka

Postup

Sojové plátky vaříme 25 minut v zeleninovém bujónu do měkka, poté z nich vymačkáme maximum vody. Přidáme prolisovaný česnek, olej, javorový sirup, plnotučnou hořčici a tamari. Promícháme a necháme alespoň hodinu odležet. Všechnu zeleninu na špízy si nakrájíme na větší kousky a napícháme na jehlici. V misce si smícháme olej, sůl, pepř, sladkou papriku a bylinky. Zeleninu touto směsí potřeme. Plátky se špízy ogrilujeme nebo upečeme v troubě. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg