Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Budeme potřebovat

pesto - sklenička cca 250 ml

  • 150 g medvědího česneku
  • 50 g pekanových ořechů
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl, pepř

2 porce těstovin

  • 200 g těstovin
  • 2 čl pesta
  • menší svazek chřestu
  • hrst mladého hrášku
  • hrst pekanových ořechů
  • sůl, pepř, limetková šťáva
Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Postup

Nejprve si připravíme pesto. Medvědí česnek vložíme do mixéru společně s ořechy, olejem, solí a pepřem. Rozmixujeme a dáme do čisté sklenice, v lednici vydrží i měsíce. Těstoviny uvaříme dle návodu, chřest hodíme na pár minut do vroucí vody. Na pánvičku dáme 2 lžičky pesta, přihodíme nakrájený chřest, uvařené těstoviny a zamícháme. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Podáváme s čerstvě vyloupaným hráškem a ořechy. Mimo sezónu medvědího česneku můžeme pesto vyrobit například z bazalky nebo rukoly a přidat k tomu 2 stroužky klasického česneku. Dobrou chuť.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg