Těstoviny s kimchi omáčkou
Věděli jste, že kimchi patří mezi jednu z nejzdravějších potravin na světě? Fermentovaná zelenina obsahuje množství zdravých probiotik, které jsou dobré pro naše trávení i imunitu. Připravte si těstoviny s chutnou, krémovou omáčkou s kimchi.
Budeme potřebovat
- 300 g celozrnných pšeničných těstovin (vřetena)
- 300 g pálivého kimchi
- 250 ml ovesné smetany
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 1 čajová lžička sladké papriky
- sůl, pepř, sezamový olej, petrželka
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kimchi, dochutíme solí, sladkou paprikou, lahůdkovým droždím a sójovou omáčkou. Spolu podusíme asi 10 minut a poté zjemníme smetanou. Povaříme a na závěr přidáme uvařené těstoviny. Dozdobíme petrželkou.