Těstoviny s dýňovou omáčkou

Budeme potřebovat

Na 4 porce těstovin:

  • 400 g těstovin
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • ½ dýně (400 g)
  • 100 g červené čočky
  • 1 bujón
  • 500 ml vody
  • 70 g kešu ořechů
Těstoviny s dýňovou omáčkou

Postup

Nejprve si namočíme kešu ořechy na 2 hodiny do čisté vody. Dáme péct dýni na 30 minut na 200 °C. A namočíme čočku, než se připraví vše ostatní. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou upečenou dýni, červenou čočku, 1 zeleninový bujón a zalijeme vodou. Necháme vše společně vařit 30 minut, rozmixujeme do hladka společně s kešu. Hotovou omáčkou osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými těstovinami. Dobrou chuť!

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg