Skořicové muffiny

Budeme potřebovat

Na 12 ks:

Sypké ingredience:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 25 g mletého lněného semínka
  • 1 ks kypřícího prášku
  • 1 čl skořice

 

Tekuté ingredience:

  • 150 g jablečné přesnídávky
  • 50 g kokosového oleje
  • 40 ml agáve sirupu
  • 250 ml rýžového mléka

 

Na drobenku:

  • 4 pl polohrubé mouky
  • 2 pl kokosového oleje
  • 2 pl agáve sirupu
  • ½ pl skořice
  • 50 g vlašských ořechů
Skořicové muffiny

Postup

Nejdříve si připravíme drobenku. Smícháme mouku, olej, sirup a skořici. Promícháme a nakonec vmícháme nalámané ořechy. Rozpálíme si troubu na 180 °C. Ve velké míse si smícháme sypké ingredience a v menší ty tekuté. Smícháme je dohromady, těstem naplníme košíčky na muffiny. Posypeme drobenkou a pečeme na 180 °C cca 25 minut.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg