Salát s pečenou zeleninou

Budeme potřebovat

Salát:

  • 3 mrkve
  • ½ lilku
  • ½ cukety
  • 3 žampióny
  • 1 cibule
  • 1 palička česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • mix koření: sladká paprika, sušený česnek, majoránka, sůl
  • listy
  • červené zelí
  • směs sterilovaných luštěnin

Zálivka:

  • 2 čajové lžičky arašídového másla
  • 1 čajová lžička plnotučné hořčice
  • 1 čajová lžička agáve sirupu
  • 1 čajová lžička sojovky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 čajových lžiček vody
  • sůl, pepř
Salát s pečenou zeleninou

Postup

Všechnu zeleninu si připravíme na pečení - očistíme ji a nakrájíme na větší kusy. Dáme do mísy společně s olejem a kořením, promícháme. Přemístíme na plech s pečicím papírem a dáme péct na 30 minut na 220 °C. Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme arašídové máslo, hořčici, agáve, sojovku, sůl, pepř, prolisujeme česnek a zředíme vodou do ideální konzistence. Servírujeme listy salátu s červeným zelím, luštěninami a pečenou zeleninou. Vše přelité zálivkou. Dobrou chuť!
 

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Maruška Veg