Raw malinový dort
Budeme potřebovat
Na korpus:
- 100 g mandlí
- 100 g datlí
- 15 g kakaa
Na krém:
- 300 g kešu namočených přes noc ve vodě
- 150 ml kokosového oleje
- 70 ml rýžového sirupu
- 20 g lyofilizovaných malin
Postup
Maliny patří k nejstaršímu bobulovému ovoci a jsou známé svou typicky lahodnou vůní a nezaměnitelnou chutí. U malin byly také prokázány antioxidační, antimikrobiální a antikarciogenní účinky. Tento malinový dort bude určitě chutnat i vám i vašim dětem.
Začneme tím, že si přes noc namočíme kešu oříšky do vody. Druhý den si na 2 hodiny pro změnu namočíme datle. A ty pak následně rozmixujeme spolu s madlemi a kakaem na kompaktní hmotu. Tu vložíme na dno formy vystlané pečícím papírem. Poté rozmixujeme kešu ořechy spolu s kokosovým olejem, rýžovým sirupem a malinami na hladký krém. Vylijeme na připravený korpus a necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v chladničce.
Suroviny na tento recept
Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni