Raw malinový dort

Budeme potřebovat

Na korpus:

  • 100 g mandlí
  • 100 g datlí
  • 15 g kakaa

 

Na krém:

  • 300 g kešu namočených přes noc ve vodě
  • 150 ml kokosového oleje
  • 70 ml rýžového sirupu
  • 20 g lyofilizovaných malin
Raw malinový dort

Postup

Maliny patří k nejstaršímu bobulovému ovoci a jsou známé svou typicky lahodnou vůní a nezaměnitelnou chutí. U malin byly také prokázány antioxidační, antimikrobiální a antikarciogenní účinky. Tento malinový dort bude určitě chutnat i vám i vašim dětem.

Začneme tím, že si přes noc namočíme kešu oříšky do vody. Druhý den si na 2 hodiny pro změnu namočíme datle. A ty pak následně rozmixujeme spolu s madlemi a kakaem na kompaktní hmotu. Tu vložíme na dno formy vystlané pečícím papírem. Poté rozmixujeme kešu ořechy spolu s kokosovým olejem, rýžovým sirupem a malinami na hladký krém. Vylijeme na připravený korpus a necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v chladničce.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni