Raw jablečný dort
Budeme potřebovat
Na 8 porcí (dortová forma o průměru 22 cm):
Korpus:
- 110 g pohankových vloček
- 100 g vlašských ořechů
- 200 g nesířených rozinek
- 100 g jablek bez jádřinců
- 3 lžíce nepraženého kakaa
- 1/2 lžičky pravé skořice mleté
Krém:
- 300 g jablek bez jádřinců
- 100 g vlašských ořechů
- 2 lžíce medu
- šťáva z 1citrónu
- 1/2 lžičky pravé skořice mleté
- vanilkový extrakt
- 5 lžic kokosového oleje
Náplň:
- asi 600 g jablek bez jádřinců nakrájených na tenké plátky
Posypka:
- 80 g nasekaných vlašských ořechů

Postup
Suroviny na korpus rozmixujeme a vzniklou lepkavou směs rovnoměrně natlačíme na dno dortové formy. Ingredience na krém rovněž rozmixujeme, tentokrát pokud možno úplně dohladka. Krémem lehce potřeme korpus a vyskládáme na něho vrstvu z plátků jablek. Znovu natřeme krémem a pokračujeme ve vrstvení, dokud máme dost krému. Trochu si ho necháme na závěr na zakrytí poslední vrstvy, kterou zasypeme nasekanými ořechy. Dort uložíme do lednice alespoň na dvě hodiny zatuhnout.