Doprava ZDARMA od 1 500 Kč | 2 měsíce na vráceníZákaznický servisinfo@prozdravi.cz|+420 468 006 311
0
0

Rajčatová polévka s cizrnou

Budeme potřebovat

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 plechovka kvalitních loupaných rajčat
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • provensálské koření (nemusí být)
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody + kostka Würzlu
  • 3 hrsti cizrny
  • čerstvá bazalka, sůl, pepř
  • jablečný ocet
Rajčatová polévka s cizrnou

Postup

Na oleji orestujeme cibuli, celý stroužek česneku a koření, přidáme lžíci třtinového cukru a nakrájená rajčata z plechovky, restujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem. Cizrnu propláchneme několikrát horkou vodou – je to nutné, aby se zbavila hořkosti! Vložíme ji do polévky a vaříme cca 15–20 minut, než bude měkká. Dochutíme solí, pepřem, případně jablečným octem. Na závěr přidáme čerstvou bazalku. TIP: Pro bílkovinový typ můžeme doplnit pořádnou lžící zakysané smetany, jogurtu nebo sýra Cottage, případně kouskem mozzarelly, čerstvého kozího sýra nebo parmazánovými hoblinkami.

Suroviny na tento recept

Himalájská sůl růžová jemná
Akce s kódem
Allnature
Himalájská sůl růžová jemná
pozítří u vás