Quesadilla s trhaným kuřecím masem

Připravte si tuto chutnou a na bílkoviny bohatou quesadillu s marinovaným trhaným kuřecím masem. Podávat ji můžete jako oběd, večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Budeme potřebovat

  • 500 g kuřecích prsou
  • tortilla
  • sýr
  • pomazánka z červené řepy
  • čerstvá zelenina dle chuti

 

Marináda:

  • 1 cibule
  • 3 PL sójové omáčky
  • 1 PL oleje
  • 1 PL medu
  • 1 ČL sušeného česneku
  • pepř
  • sůl
Květáková mini pizza

Postup

Marinádu si připravíme ze sójové omáčky, oleje, medu, pepře a soli. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme z každé strany. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme opečená kuřecí prsa a připravenou marinádu. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi hodinu. Když je masíčko doměkka dušené, natrháme ho vidličkou. Tortillu natřeme pomazánkou z červené řepy. Posypeme nastrouhaným sýrem a trhaným masem. Můžeme přidat také oblíbenou čerstvou zeleninu a opět sýr. Opečeme z obou stran a podáváme.

Suroviny na tento recept

Autorka receptu: Škatuľka v kuchyni