Quesadilla s trhaným kuřecím masem
Připravte si tuto chutnou a na bílkoviny bohatou quesadillu s marinovaným trhaným kuřecím masem. Podávat ji můžete jako oběd, večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.
Budeme potřebovat
- 500 g kuřecích prsou
- tortilla
- sýr
- pomazánka z červené řepy
- čerstvá zelenina dle chuti
Marináda:
- 1 cibule
- 3 PL sójové omáčky
- 1 PL oleje
- 1 PL medu
- 1 ČL sušeného česneku
- pepř
- sůl

Postup
Marinádu si připravíme ze sójové omáčky, oleje, medu, pepře a soli. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme z každé strany. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme opečená kuřecí prsa a připravenou marinádu. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi hodinu. Když je masíčko doměkka dušené, natrháme ho vidličkou. Tortillu natřeme pomazánkou z červené řepy. Posypeme nastrouhaným sýrem a trhaným masem. Můžeme přidat také oblíbenou čerstvou zeleninu a opět sýr. Opečeme z obou stran a podáváme.
