Polévka ze sušených hub
Budeme potřebovat
- 40 g sušených hub
- 2 najemno nakrájené šalotky
- 2 lžíce ghí
- 2 stroužky česneku
- 300 ml vody
- 700 ml zeleninového vývaru
- 1 větší najemno nastrouhaná brambora na zahuštění
- 1 lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 150 ml rostlinného mléka

Postup
Vodu přivedeme k varu, odstavíme z vařiče, přidáme houby a necháme 30 minut namáčet. Poté houby vyjmeme a necháme okapat. Vodu nevyléváme, přidáme ji k zeleninovému vývaru. V hrnci si rozpustíme ghí, přidáme houby, šalotku, rozdrcený česnek a společně restujeme do změknutí. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme tymián, pepř a nastrouhanou bramboru. Vaříme po dobu 15 minut. Nakonec zjemníme mlékem a podáváme.