Pohankové müsli

Budeme potřebovat

  • 1 kilo pohanky
  • 50 g vloček
  • 50 g nesířených rozinek
  • 50 g nesířených meruněk
  • 50 g lískových ořechů
  • 50 g plátků mandlí
  • 2 polévkové lžíce lněného semínka
  • sušená vanilka
Pohankové müsli

Postup

Pohanku namočíme zhruba na 2 dny, necháme vzejít klíčky. První den necháme pohanku nabobtnat, druhý den pak vodu vyměníme a zrnka spíše jen provlhčujeme. Jakmile vypustí klíček, pohanku jemně promyjeme, umístíme na sušící pláty a sušíme zhruba 5 hodin při teplotě 42 °C. Plátky nasypeme do misky a přidáme ostatní suroviny. Směs lze také obohatit o kešu, mandle či vlašské ořechy, nasušená pokrájená jablka, fíky, sušené brusinky (ty lze koupit bez cukru, případně doslazené jablečnou šťávou), lyofilizované ovoce, mák, kokos, skořici, drcené kakaové boby či kousky hořké čokolády.

Suroviny na tento recept